12.5.2014

crema catalana





5 dl maitoa
1 sitruunan kuoriraaste
4 keltuaista
2 rkl maissijauhoja tai ohrakasta
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle: tummaa sokeria

Vaahdota keltuaiset kevyesti keskenään ja mittaa sitten kattilaan keltuaisvaahdon lisäksi kaikki muut aineet paitsi vaniljasokeri. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kunnes se sakenee. Älä päästä kiehumaan. Mausta nyt valmis vanukas vaniljasokerilla.
Kaada vanukas uuninkestäviin annosvuokiin tai yhteen isompaan vuokaan. Ripottele pinnalle kevyt sokerikerros. Kuumenna uunin grillivastus ja laita vuoat ritilälle mahdollisimman lähelle vastusta. Ota pois uunista kun vanukkaan pinta on saanut herkullisen värin. Malta vielä mielesi, sillä crema catalana tarjoillaan kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti