Ajattelin siirtää joitain parhaita paloja vanhan blogin puolelta tähän uuteen osoitteeseen. Ensimmäisenä helppotekoiset sitruunaruudut, joissa on juuri sopivasti sekä makeutta että kirpeyttä. Murotaikina paistuu reunoilta rapeaksi, mutta sitruunakreemi jää mutakakkumaisen tahmeaksi. Ruudut ovat parhaimmillaan jäähtyneenä, silloin sitruunan maku pääsee esiin.
Sitruunaruudut
murotaikina
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
150 g voita sulatettuna
sitruunakreemi
3 munaa
2 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
yhden sitruunan kuori
4 rkl sitruunamehua
1. Sekoita murotaikinan ainekset keskenään ja taputtele taikina n. 20 x 25 cm vuokaan
2. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 12-15 min
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kreemin muut ainekset.
4. Levitä kreemi esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä n.10 minuuttia
NAM!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti