6.12.2015

mustikkakakku




Päätin tehdä mustikkakakkua. Googletin pari reseptiä ja totesin ettei tarvittavia aineita löydy. Ihan. Mutta melkein! Korvasin turkkilaista jugurttia piimällä ja kananmunaa banaanilla. Säädin voin ja sokerin määrää sekä lisäsin lirauksen sitruunamehua. Onnistui! Mutta paistoaika olisi voinut olla vieläkin pidempi. Paistoin tunnin, ja kakun sisus on siinä taikinaisen ja sopivan tahmean rajamailla. Pakastemustikoiden syy - jäädyttivät tietenkin koko taikinan!

mustikkakakku

150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 banaani
2 dl piimää
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
200 g mustikoita

paisto 175 asteessa, reilu tunti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti