Päätin tehdä mustikkakakkua. Googletin pari reseptiä ja totesin ettei tarvittavia aineita löydy. Ihan. Mutta melkein! Korvasin turkkilaista jugurttia piimällä ja kananmunaa banaanilla. Säädin voin ja sokerin määrää sekä lisäsin lirauksen sitruunamehua. Onnistui! Mutta paistoaika olisi voinut olla vieläkin pidempi. Paistoin tunnin, ja kakun sisus on siinä taikinaisen ja sopivan tahmean rajamailla. Pakastemustikoiden syy - jäädyttivät tietenkin koko taikinan!
mustikkakakku
150 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 banaani
2 dl piimää
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
200 g mustikoita
paisto 175 asteessa, reilu tunti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti