10.12.2016

jouluinen piimäkakku



Joulun tuoksuihin ja makuihin kuuluu ehdottomasti maustekakku!
Tämä piimäkakku on todella helppotekoinen - edes vispilää ei tarvita.


3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 dl rusinoita
3 dl piimää
100 g voita

Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Voitele ja korppujauhota kuivakakkuvuoka.

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää piimä sekä sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
Nostele taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla n. 50-60 minuuttia.


Resepti löytyy Liisa Westerbergin Makeaa joulua -kirjasta nimellä "Mummin piimäkakku".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti