11.6.2017

Matiaksen kaakao-banaanipiirakka



Pikkuleipuri touhusi tiskikoneesta löytyneen nuolijan kanssa. Suuntasi kohti jauhoja ja muita leivontatarvikkeita.
Oli saanut hyvän idean: nyt leivotaan!
Näin valmistui Matiaksen kaakao-banaanipiirakka:


3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
0,5 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl turkkilaista jugurttia
150 g voita

1 kypsä banaani


Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Mittaa kuivat aineet ja anna pikkuleipurin kaataa ne kulhoon. Tai sinnepäin.
Ojenna apulaiselle lusikka tai muu sekoitusväline, jolla jauhot saa hyvin pöllyämään.
Kaada joukkoon jugurtti sekä sulatettu voi.
Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä piirakkavuokaan.
Pilko päälle banaani. Vahdi ettei pikkuleipuri napsi kaikkia banaaninpaloja suuhunsa.
Paista uunin alatasolla n. 20 minuuttia.
Piiras jää hieman tahmeaksi keskeltä, mutta niin on tarkoituskin!

Ei tämä piirakka kyllä kaunis ole, mutta helppo, nopea ja maistuva riittää kriteereiksi sille
että tehdään varmaan toistekin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti